Unieke foto-expo: ‘Het vergeten dier’

Unieke foto-expo: ‘Het vergeten dier’

GAIA informeert
27 mei 2015

Nog tot eind mei in Brugge

De gratis openluchttentoonstelling ‘Het vergeten dier’ in Brugge, met werk van gerenommeerde fotografen, neemt je mee naar de wereld van de intensieve veeteelt, waar tienduizenden dieren weggestopt moeten leven in donkere, kale stallen en hokken. Enkel en alleen om de consument te voorzien in goedkoop vlees en zuivel. De gevolgen voor mens, dier, natuur, klimaat en zelfs voor de hele planeet zijn nefast.

Dat het om een actueel debat gaat, bewijst de recente, erg controversiële stunt van Radio24syv. Een presentator van het Deense radiostation knuppelde een konijn dood tijdens een live-uitzending, “om het dierenleed in de geïndustrialiseerde landbouwsystemen onder de aandacht te brengen”. Ronduit schandalig, vindt GAIA. Door ‘Het vergeten dier’ te sponsoren, kaart de dierenrechtenorganisatie de kwestie eveneens aan, maar dan op een intelligente – en vooral: diervriendelijke – manier.

Na haar doortocht door Amsterdam, Utrecht en andere Nederlandse steden staat deze unieke fototentoonstelling van de stichtingen ‘Varkens in Nood’ en ‘Dier & Recht’ nu in Brugge, aangepast aan de Vlaamse context. Dit op uitnodiging van het platform van natuur- en milieuorganisaties ‘Boerderijen, geen veefabrieken’, versterkt met GAIA. Momenteel lopen er ook onderhandelingen om de foto-expo naar Gent te krijgen. Antwerpen is een volgende kandidaat.

Nog tot en met 31 mei in het Koning Albertpark in Brugge, vlak bij het station.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.