Terugblik op een geslaagde #GAIADAG 2014

Terugblik op een geslaagde #GAIADAG 2014

GAIA-actie
21 oktober 2014

De bijzonder succesvolle 2014 editie van de GAIA-Dag bracht voor het eerst de drie ministers van Dierenwelzijn, Ben Weyts (Vlaanderen), Bianca Debaets (Brussel) en Carlo Di Antonio (Wallonië), samen voor een exclusief panelgesprek. Presentatrice Anne De Baetzelier en Michel Vandenbosch spraken met hen over tal van thema's zoals onverdoofd slachten, sterilisatie van katten en dierproeven.

Een memorabel moment is de aankondiging door de Waalse minister van Dierenwelzijn, Carlo Di Antonio dat hij zinnens is om pelsdierhouderijen in Wallonië te verbieden. Een eerste lezing van de tekst is gepland tijdens de ministerraad van donderdag 23 oktober. Bianca Debaets is van plan om gelijkaardige maatregelen door te voeren voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We hopen dat Vlaanderen snel volgt.

Burgemeester Youro Casier van Wervik sprak tevens zijn grote tevredenheid en blijdschap uit over het besluit van de autoriteiten om de vergunning te weigeren aan een grootschalige nertsenkwekerij op zijn grondgebied.

Pieterjan Rynwalt, hoofd Public Relations voor LIDL in België en Luxemburg, kondigde aan dat LIDL voor haar eigen merkproducten, zoals sauzen, deegwaren en koekjes, kooivrije eieren zal gebruiken.

Een ander hoogtepunt van de GAIA-Dag was de uitreiking van de prijs "Dierenheld van het Jaar 2014" aan de achttienjarige Karline Thyssens die haar leven riskeerde om een blinde hond uit een sluis te redden. Deze heldendaad sluit perfect aan bij de ambitie van GAIA in haar streven naar een steeds diervriendelijkere samenleving.

De GAIA-Dag werd omlijst door prachtige, muzikale optredens van Liliane Saint-Pierre, Franz Goovaerts en Peter Castles.

Tot slot willen we graag alle aanwezigen en onze sponsors van harte bedanken voor hun grote bijdrage aan het welslagen van een fantastische GAIA-Dag 2014: Easy-M, Triodos Bank, Chevaliers des Pieds, Veca Art, Green Way, Ridley, The Body Shop, Vossendries, Bookdifferent, Decom, Actigroup alsook de Raad van Bestuur van GAIA.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.