Standpunt en visie van GAIA over het "groenboek"

Standpunt en visie van GAIA over het "groenboek"

GAIA informeert
22 januari 2014

Brussel 22 januari 2014. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch nam vanmorgen deel aan de hoorzitting in de Commissie landbouw/leefmilieu van het Vlaams Parlement over de regionalisering van de bevoegdheid Dierenwelzijn. Na de verkiezingen wordt Dierenwelzijn immers een Vlaamse bevoegdheid. GAIA wil samen met tientallen organisaties voor dierenbescherming absoluut vermijden dat dierenwelzijn onder een minister voor Landbouw komt.

Dierenwelzijn opnieuw bij Landbouw onderbrengen, zal in de praktijk betekenen dat relevante probleemkwesties met betrekking tot dierenwelzijn steeds door een landbouweconomische bril, wat de landbouwdieren betreft, en door economische contactlenzen, wat de overige dieren betreft, zullen bekeken worden. Het gevaar is dan ook zeer reëel dat dierenwelzijn systematisch het onderspit zal moeten delven, en men nagenoeg welke andere belangen ook meer gewicht zal geven en het dierenwelzijn zodoende zowel structureel als op eerder individueel dierenniveau nog nauwelijks merkbaar zal verbeteren, en men mogelijk zelfs riskeert dat de klok op sommige terreinen teruggedraaid wordt.

Lees de integrale tussenkomst van Michel Vandenbosch hier.

  • pdf

    standpunt_en_visie_van_gaia_over_het_groenboek_zesde_staatshervorming.pdf

    Download pdf
Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.