Slachten zonder verdoving: hoe het in Nieuw-Zeeland gebeurt

Slachten zonder verdoving: hoe het in Nieuw-Zeeland gebeurt

GAIA-actie
14 september 2014

Op uitnodiging van GAIA legde Allan Lee, General Manager van Jarvis Engineering Technologies (JETCO) uit Nieuw-Zeeland, gisteren aan afgevaardigden van de Vlaamse, Brusselse en Waalse overheden uit op welke wijze in zijn land schapen en runderen al vele jaren lang efficiënt verdoofd worden bij rituele slachtingen, wat hij met een Power Point Presentatie ook aantoonde.

De verdovings- of bedwelmingsmethode zoals toegepast in Nieuw-Zeeland (electronarcose) leidt bij zowel schapen als runderen tot ogenblikkelijke bewusteloosheid en ongevoeligheid voor pijn.

De vitale functies blijven intact. De dieren worden bewusteloos gemaakt maar ze zijn niet dood. In bewusteloze toestand leven ze uiteraard nog. Het effect van de verdoving is omkeerbaar. Dat betekent dat indien het schaap of het rund onmiddellijk na de verdoving geen halssnede ondergaat, anders gezegd, niet gekeeld wordt, het dier na een tijd weer volledig bij bewustzijn zal komen. Indien de halssnede direct na de verdoving wordt uitgevoerd, zal het dier, dat op die wijze geslacht wordt, volledig uitbloeden en sterven. De verdovingsmethode bij wijze van electronarcose beantwoordt dan ook aan de voorwaarden die moslims stellen om verdoving te aanvaarden!

Het vlees van dieren, die op dergelijke wijze onder verdoving geslacht worden in Nieuw-Zeeland, is halal gecertificeerd, wordt o.a. In België ingevoerd (schapenvlees) maar ook naar moslimlanden uitgevoerd, en wordt door moslims gegeten.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.