Puppyhouse Boechout doorverwezen naar correctionele rechtbank wegens gesjoemel met oostblokpuppy's en oplichting

Puppyhouse Boechout doorverwezen naar correctionele rechtbank wegens gesjoemel met oostblokpuppy's en oplichting

GAIA-actie
22 december 2016

GAIA: "Broodfokkers hebben dood van ontelbare pups op hun geweten!"

Vanmorgen werd de beruchte broodfokker Mathieu Clerckx van het Boechoutse Puppyhouse, samen met zijn echtgenote, door de Antwerpse Raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. GAIA, burgerlijke partij in deze zaak, reageert tevreden.

In 2017 zal de correctionele rechtbank van Antwerpen zich buigen over een waslijst misdrijven die aan de beklaagden worden verweten: oplichting van consumenten door de verkoop van honderden te jonge waaronder doodzieke puppy’s uit Oost-Europa; de niet-naleving van de dierenwelzijnswetgeving; de niet-registratie van verschillende honden en tenslotte de import van honderden puppy's onder de acht weken zonder rabiësvaccinatie.

De beklaagden riskeren een maximumstraf van zes maanden cel, 1 jaar bij recidive.

Meester Anthony Godfroid, advocaat van GAIA: “De beslissing van de Antwerpse Raadkamer is uniek in België. Het Antwerpse parket, en met name Procureur des Konings Marc Van Cauteren, neemt het dierenwelzijn ernstig en dat juichen wij toe. Puppy's die soms op minder dan 7 weken in Oost-Europa van de moeder worden weggehaald zijn veel te zwak om vervoerd te worden omdat ze nog moedermelk nodig hebben. Dergelijke puppy's in België toch doorverkopen is onethisch en illegaal. Het is dan ook een goede zaak dat het parket de vele klachten bij GAIA over de verkoop van zieke puppy's door Puppyhouse serieus heeft genomen.”

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “ Het aantal doodzieke pups dat het echtpaar Clerckx goedgelovige mensen heeft aangesmeerd, valt niet te tellen. Deze bedriegers, die winstbejag boven alles stellen, hebben de dood van ontelbare pups op hun geweten. Aan die wanpraktijken moet paal en perk gesteld worden.”

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.