Proces tegen Puppy House: procureur vraagt 1 jaar cel

Proces tegen Puppy House: procureur vraagt 1 jaar cel

GAIA-actie
24 juni 2017

Proces tegen Puppy House: procureur vraagt 1 jaar cel

Vrijdag vond voor de Antwerpse correctionele rechtbank het proces plaats dat GAIA aanspande tegen de uitbaters van de beruchte dierenwinkel Puppy House, (het vroegere Dierenplezier) uit Boechout. GAIA had zich burgerlijke partij gesteld samen met 8 particulieren die tussen 2014 en 2015 een doodzieke pup bij Puppy House alias Dierenplezier hadden gekocht. De pups waren te jong en illegaal ingevoerd uit Tsjechië. In totaal ging het om 382 te jong ingevoerde pups in de eerste zes maanden van 2014. De beklaagden werden vervolgd wegens grootschalig en georganiseerd gesjoemel, oplichting en misbruik van vertrouwen. De burgerlijke partijen, die een ziek hondje gekocht hadden bij Puppy House, brachten voor de rechtbank aangrijpende getuigenissen. De beklaagden, het echtpaar Clerckx-Thees, de uitbaters van Puppy House, beweerden dat zij zelf misleid waren door de overheid, meer bepaald door het FAVV en de Dienst Dierenwelzijn, die hen in de waan zou gelaten hebben dat zij niets illegaals deden.

"De beklaagden zijn zeker geen hondenliefhebbers maar platte commercanten", was Procureur des Konings Marc Van Cauteren scherp voor Matthieu Clerckx en zijn vrouw Louisa Thees, die voor 80 % aandelen bezit van het Tsjechische bedrijf dat de te jonge pups uitvoerde naar Boechout. Het openbaar ministerie vorderde tegen de beklaagden 1 jaar celstraf, een werkstraf van 200 uur, 42000 euro boete, de verbeurdverklaring voor een bedrag van bijna 270000 euro en een verbod om dieren te houden voor een periode van 3 jaar. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch kreeg van de voorzitter van de rechtbank het woord en riep de rechters op om gerechtigheid te doen geschieden en de beklaagden te veroordelen: "Daar krijgen we al die hondjes, die het slachtoffer werden van de sjoemelpraktijken van de uitbaters van Puppy House niet mee terug. Het zal een schrale troost zijn voor al die bedrogen mensen wiens hondje het winstbejag van de beklaagden niet overleefden, maar dan zijn ze tenminste niet voor niets gestorven." "Zonder GAIA zou het nooit tot een proces gekomen zijn", onderstreept Anthony Godfroid, de advocaat van GAIA. Uitspraak volgt op 22 september!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.