PERSBERICHT TERUGKEER LEE NAAR PERU // “WIE EEN LEVEN REDT, REDT EEN HELE WERELD”

PERSBERICHT TERUGKEER LEE NAAR PERU // “WIE EEN LEVEN REDT, REDT EEN HELE WERELD”

Resultaat
15 juni 2020

Vanmorgen begon de terugreis van kat Lee naar Peru. Er werd een compromis gevonden met het FAVV: Lee zal de resterende wachttijd na zijn rabiësvaccin in Peru uitzitten. Hij zal er daar in een gastgezin verblijven. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) wilde het dier laten euthanaseren maar op 5 juni vernietigde de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen het euthanasiebevel. GAIA was burgerlijke partij in die rechtszaak ter ondersteuning van Selena Ali en Lee.

Michel Vandenbosch, voorzitter van GAIA: “Uiteraard is GAIA blij dat kater Lee nu op weg is naar Peru. Er was geen andere manier om zijn leven naar best vermogen te sparen. En ik dank iedereen die Lee is blijven steunen. Ik denk aan een Joods gezegde: “Wie een leven redt, redt een hele wereld”. Dat gaat niet alleen op voor mensenlevens.”

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.