PAARDENKOETSEN BRUGGE: GAIA ZET DE PUNTJES OP DE I

PAARDENKOETSEN BRUGGE: GAIA ZET DE PUNTJES OP DE I

GAIA informeert
28 mei 2019

GAIA wenst zijn standpunt te verduidelijken met betrekking tot de paardenkoetsen zodat daar zeker geen misverstanden over bestaan. GAIA is nooit voorstander van paardenkoetsen geweest en al zeker niet in een stedelijke omgeving met druk verkeer anno 2019, hetgeen niet te onderschatten veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. GAIA schaart zich dan ook achter de beslissing van het Gentse stadsbestuur om geen paardenkoetsen meer toe te laten.

GAIA wijst erop dat het reglement dat GAIA met het Brugse stadsbestuur en de koetsiers opstelde, dateert van ruim 20 jaar geleden. “Maar het is niet omdat GAIA toen betrokken was bij het opstellen van dat reglement dat men daaruit mag afleiden dat wij voor het in stand houden van ritjes met paardenkoetsen gewonnen zijn”, benadrukt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “GAIA was daar toen in het belang van het welzijn van de paarden toe bereid aangezien het stadsbestuur koste wat het kost paardenkoetsen wilde blijven toelaten en een reglement in die omstandigheden de meest haalbare optie bleek. De ideale optie echter is en blijft voor GAIA geen paardenkoetsen, zoals Gent heeft beslist. Vergeet niet: intussen zijn we 20 jaar verder en zijn de geesten gerijpt: paardenkoetsen zijn folklore die 200 jaar geleden misschien nog te begrijpen waren maar in onze hedendaagse drukke steden, zijn paardenkoetsen niet meer op hun plaats."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.