Nieuw doelwit tegen kooieieren: La William

Nieuw doelwit tegen kooieieren: La William

GAIA-actie
20 februari 2015

Neem deel aan GAIA's nieuwe Boycot-cot actie en maak een eind aan het leed van de talloze legkippen die in legbatterijen worden gehouden. Ons nieuwe doelwit is La William, dat kooieieren gebruikt in zijn talrijke sauzen.

We dringen er bij het Belgische familiebedrijf La William op aan om niet langer kooieieren te verwerken in zijn producten. Op die manier kan het merk duizenden kippen een beter leven geven, en hen de hel van de batterijkooi besparen.

De voorbije jaren is GAIA er al in geslaagd om verschillende grote ketens en ondernemingen te overtuigen om geen kooieieren meer te gebruiken. Onlangs nog besliste Pizza Hut België om vanaf 1 juni enkel nog salades, dessert en sauzen te serveren die kipvriendelijker zijn.

Als nu ook La William mee op de kar springt, kunnen opnieuw duizenden kippen ontsnappen aan de vreselijke batterijkooien. De klassieke batterijkooien zijn sinds 2012 verboden in de Europese Unie. De huidige 'verrijkte' kooien zijn net iets groter dan een A4'tje. Dat leidt bij de kippen tot heel wat frustraties en afwijkend gedrag, zoals stress, agressie, veren pikken, kannibalisme en zelfverminking.

Neem vandaag nog deel aan onze actie! Surf naar onze website www.boycotcot.be en stuur een boodschap naar La William om het bedrijf te overtuigen niet langer kooieieren te gebruiken, en zo een verschil te maken voor de legkippen.

Op www.boycotcot.be vindt u ook een lijst van merken die zich al geëngageerd hebben om geen kooieieren te gebruiken, zodat u dezelfde keuze kunt maken.

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.