Nieuw boek Michel Vandenbosch weldra in de rekken

Nieuw boek Michel Vandenbosch weldra in de rekken

GAIA informeert
04 maart 2016

Wil u weten hoe GAIA erin is geslaagd om dierenleed bovenaan de maatschappelijke én de politieke agenda te plaatsen? Benieuwd naar beklijvende anekdotes van op de barricaden? In zijn derde boek – ‘De werken van GAIA, 30 jaar op de bres voor dieren en hun rechten’ – ontpopt Michel Vandenbosch zich als een begenadigd verteller.

Al 30 jaar ijvert Michel Vandenbosch voor een diervriendelijkere wereld, waarvan 23 jaar als voorzitter van GAIA. In zijn nieuw boek blikt hij uitgebreid terug op zijn strijd tegen georganiseerd dierenleed. De belangrijkste zaken waar GAIA tegen strijdt, komen aan bod: het kweken van pelsdieren voor bont, het dumpen van katten en honden, het mishandelen van paarden, het dwangvoederen van eenden voor de productie van foie gras, de kippen in hun krappe kooien,… Ook de resultaten die GAIA op die terreinen boekt, worden besproken.

Vandenbosch doorspekt dat alles met een enorme schat aan anekdotes van achter de schermen: soms leuk, soms dramatisch. Verhalen en ervaringen die nog nooit in de media zijn verschenen, passeren de revue. Maar Michel blikt ook vooruit, want er staan hem en GAIA nog heel wat uitdagingen te wachten.

Na ‘Recht voor de Beesten’ (1996) en ‘De Dierencrisis’ (2005) is ‘De werken van GAIA’ Michels derde boek. In een meeslepende stijl vertelt Vandenbosch dit keer hoe hij er met GAIA in een kleine kwarteeuw in is geslaagd om ons land diervriendelijker te maken, gevoeliger voor dierenleed, en minder wreed.

‘De werken van GAIA’ is te koop vanaf 19 maart in de boekhandel en kost 24,95 euro.

(foto: Marco Mertens)

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.