Neen aan foie gras in het EU-parlement!

Neen aan foie gras in het EU-parlement!

GAIA-actie
31 maart 2015

GAIA is erg blij met het initiatief van de Britse Europarlementariër Keith Taylor. Die heeft een brief geschreven naar de voorzitter van het Europees parlement, Martin Schulz, met de vraag om foie gras niet langer toe te laten in de gebouwen van de assemblee.

Intussen hebben al 36 Europarlementariërs, van alle politieke fracties, de brief ondertekend! Onder hen zes Belgen: Philippe Lamberts (Ecolo), Pascal Arimont (CSP), Ivo Belet (CD&V), Mark Demesmaeker (N-VA, Bart Staes (Groen) en Kathleen Van Brempt (sp.a).

Foie gras is de bron van onnoemelijk veel dierenleed. De productie ervan is dan ook verboden in nagenoeg alle lidstaten van de EU. In Europa wordt foie gras nog slechts in vijf landen geproduceerd: Frankrijk, Spanje, België, Hongarije en Bulgarije.

GAIA en de andere Europese dierenrechtenorganisaties vragen dat de Europarlementsleden geen foie gras meer consumeren tijdens de werkuren, en dat ze zo het voorbeeld geven dat kan worden verwacht van een wetgevende instelling.

Schiet in actie

Vraag beleefd aan de voorzitter van het Europees parlement, Martin Schulz, om foie gras definitief te bannen van het menu van onze Europese vertegenwoordigers.

Schiet in actie
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.