Mojo stelt het bijzonder goed

Mojo stelt het bijzonder goed

GAIA informeert
25 mei 2011

Het verhaal van Mojo begint zo'n drie jaar geleden. Toen werd Stichting AAP op de hoogte gebracht van de ellendige situatie waarin de chimpansee verkeerde: meer dan 30 jaar zat hij opgesloten in en klein en donker hok in een dorpje nabij Durbuy. De eigenares, een bejaarde vrouw, zorgde niet goed voor hem. Zo kreeg hij al die tijd totaal verkeerde voeding en alcohol. Resultaat: extreme zwaarlijvigheid en al zijn tanden door en door verrot. De vrouw weigerde Mojo vrijwillig af te staan. Ten einde raad schakelde Stichting AAP het team van GAIA in om Mojo te bevrijden. Met succes: Mojo werd in beslag genomen en kreeg een nieuw leven in het opvangcentrum van Stichting AAP in Nederland.

15 kg lichter
In het opvangcentrum wordt Mojo begeleid en opgevangen door experts. Toen hij zo'n kleine twee maand geleden aankwam, woog hij 111 kg. Dat is veel te veel voor een chimpansee. Dankzij de gezonde voeding en zo veel mogelijk beweging – niet langer bier en slagroomtaart- is hij ondertussen 15 kg afgevallen. Het is niet gemakkelijk om Mojo gezond te laten eten, want hij is heel kieskeurig. Fruit eten is geen enkel probleem: Mojo is gek op bananen, appelsienen, mango's ... Groenten eten gaat iets minder vlot. Mojo zijn voorkeur gaat uit naar wortels en tomaten, andijvie vindt hij dan weer vies. De verzorgers proberen hem nu apenbrokken voor te schotelen omdat daar belangrijke vitaminen in zitten, maar tot hiertoe weigert hij ze op te eten.

Meneertje Proper
Stichting AAP mailt ons alle nieuwtjes over Mojo. Zo waren we laatst heel trots op Meneertje Proper. De verzorgers van Stichting AAP kuisten onlangs Mojo zijn hok. Als verrijking hadden ze ook aan Mojo een emmertje met water en zeep, een handschrobber en een doekje gegeven. Mojo ging meteen aan de slag: de tralies, de muren, de vloer, de ramen... alles werd grondig schoongemaakt door Mojo Proper.

Leergierig
Op twee maand tijd heeft Mojo al veel vooruitgang geboekt. Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit: het is een zeer leergierig mannetje. Binnen een maand mag hij uit quarantaine. Het is de bedoeling dat hij uiteindelijk in een groep met andere chimpansees gaat leven. Wij zijn alvast heel blij dat Mojo het goed stelt in zijn nieuwe thuis en eindelijk krijgt waar hij recht op heeft.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.