Laten we bont naar het verleden verbannen

Laten we bont naar het verleden verbannen

GAIA-actie
23 januari 2018

GAIA was vanmiddag aanwezig bij de opening van de “Make Fur History” tentoonstelling die van 23 tot 25 januari plaatsvindt in het Europees Parlement. De dierenrechtenorganisatie organiseert deze tentoonstelling samen met zijn collega’s van de Europese koepelorganisaties Fur Free Alliance en Eurogroup for Animals. De expositie toont de waarheid achter bont en wil foute veronderstellingen over de wijze waarop dierenbont geproduceerd wordt uit de wereld helpen. Tegelijkertijd is dit een oproep aan de Europese lidstaten om de bontproductie in hun eigen land te verbieden.

Het tijdstip is in elk geval goed gekozen. Het ziet ernaar uit dat we de laatste stuiptrekkingen meemaken van een wrede industrie die zijn tijd gehad heeft. De voorbije jaren is de internationale vraag naar bont drastisch gedaald omdat almaar meer mensen van oordeel zijn dat de bontproductie onethisch is en bijzonder veel dierenleed veroorzaakt.  Grote en luxe modemerken zoals Gucci, Michael Kors en VF Corporation gaan bontvrij.

De aanwezige dierenrechtenorganisaties en Europarlementariërs die hun schouders onder dit evenement gezet hebben, roepen alle Europese parlementsleden op om een verklaring te ondertekenen dat zij voorstander zijn van een verbod op bontkwekerijen in hun land naar het voorbeeld van het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Kroatië, Slovenië, Nederland en de Republiek Tsjechië. Voor België, waar pelsdierkwekerijen reeds verboden zijn in Wallonië en Brussel, tekende Europarlementariër Mark Demesmaeker (N-VA), die aanwezig was bij de opening van de tentoonstelling. Vlaanderen telt vandaag nog 17 actieve nertsenkwekerijen.  GAIA kijkt vol verwachting uit naar het Vlaams verbod dat minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) al herhaaldelijk aankondigde. 

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.