Jo Vally : “Dieren onverdoofd de keel oversnijden is anno 2014 niet langer aanvaardbaar”

Jo Vally : “Dieren onverdoofd de keel oversnijden is anno 2014 niet langer aanvaardbaar”

GAIA informeert
26 september 2014

Vlaams zanger Jo Vally steunt de vreedzame betoging tegen onverdoofd slachten, die GAIA op zondag, 28 september in Brussel organiseert. In een filmpje roept Jo Vally, de mensen op om met GAIA te komen betogen: "Dieren onverdoofd de keel oversnijden is anno 2014 niet langer aanvaardbaar", zegt Jo Vally in het filmpje.

"Dieren zijn levende wezens die pijn en angst kunnen ervaren. Daarom is het belangrijk hen zoveel mogelijk lijden te besparen." Jo Vally zei erg aangeslagen te zijn van de beelden die GAIA in Belgische slachthuizen en in tijdelijke slachtplaatsen van het onverdoofd slachten maakte en wil op deze manier zijn steentje bijdragen. Samen met GAIA en de overgrote meerderheid van de Belgen hoopt Jo Vally dat er snel paal en perk gesteld wordt aan het onverdoofd slachten. Eerder deed ook Herman Brusselmans een gelijkaardige oproep.

Betogen voor wettelijk verbod GAIA betoogt op zondag 28 september tegen onverdoofd slachten én voor wettelijk verplichte verdoving van dieren vooraleer ze de halssnede ondergaan. "We willen dat er een einde komt aan het lijden van tienduizenden dieren, die niet alleen op tijdelijk erkende slachtvloeren tijdens het Offer'feest' maar het hele jaar door in erkende slachthuizen onverdoofd geslacht worden", onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Wanneer: Zondag, 28 september 2014

Waar: Brussel; samenkomst om 13 uur, kruising Koning Albert II-laan met Boudewijnlaan (in de buurt van het Noordstation). De betoging start om 14 uur en eindigt aan het Justitiepaleis.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.