Horrorslachthuis Tielt weer open: “Alles verloopt prima met het dierenwelzijn” of wat had u gedacht?

Horrorslachthuis Tielt weer open: “Alles verloopt prima met het dierenwelzijn” of wat had u gedacht?

GAIA informeert
06 april 2017

Jos Van Thielen, docent Dier en Welzijn aan de Thomas More (zeg maar de landbouw) Hogeschool van de KUL in Geel, kwam vandaag op radio en tv verkondigen dat het dik in orde is met het dierenwelzijn in het varkensslachthuis van Tielt.

Tja, het tegendeel had ons eerlijk gezegd verbaasd, de eerste dag van het heropstarten van de slachtactiviteiten, die grotendeels op de export van varkensvlees naar China gericht zijn.

Maar over enkele weken of maanden?

De slachters moeten nog wel een opleiding krijgen. Die moet hen leren hoe ze varkens moeten slachten zonder als psychopaten te keer te gaan. Ze kregen nog geen opleiding maar ze mochten wel al weer slachten. Waarvoor is die bijkomende opleiding dan nog nodig als ze toch al volleerd zijn?

Volgens de docent, die het slachthuis doorlicht, is alles in orde. Hij lichtte ook al andere slachthuizen door en overal was alles “globaal” in orde.

Wij zeggen: met alle Chinezen…

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.