Haal onze politici NU uit hun verdoving en stuur hen een wake-up-call!

Haal onze politici NU uit hun verdoving en stuur hen een wake-up-call!

GAIA-actie
03 mei 2016

Geachte partijvoorzitters, maak verdoving verplicht voor alle slachtingen, altijd en overal. Dat is de dringende oproep van GAIA in een advertentie die vandaag in alle Vlaamse kranten verschijnt. Stuur massaal een wake-up-call naar de voorzitters van alle partijen, via de knop die u hiernaast vindt, om hen te overtuigen van de dwingende noodzaak van een totaalverbod op onverdoofd slachten!

Aanleiding van deze actie is de stemming in het Vlaamse Parlement, op woensdag 11 mei, over het voorstel van decreet voor zo'n totaalverbod van Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen). Onverdoofd ritueel slachten - een schaap of rund bij volle bewustzijn de strot doorsnijden - wordt in ons land immers nog steeds wettelijk toegelaten. Nochtans bepaalt de wet dat geen enkel dier zonder verdoving mag worden geslacht. Maar de islamitische en joods-orthodoxe traditie vormen een uitzondering. En dus sterven jaarlijks honderdduizenden 'uitzonderingen' een pijnlijke rituele dood.

Zodra het mes in de huid van de dieren snijdt, worden pijnprikkels naar de hersenen gestuurd. Dat werd wetenschappelijk onderzocht en bevestigd door de Europese Voedselautoriteit. Mocht u dus nog twijfelen: ja, dat schaap of rund lijdt verschrikkelijk, en de doodstrijd duurt minutenlang. Bewijzen van dit onaanvaardbaar lijden zijn er genoeg. Er is enkel nog een tekort aan politieke moed.

Dus, dames en heren politici, laat de 88% van de Vlamingen, die volgens het onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos tegen onverdoofd slachten is, u die moed inspreken en haal de uitzondering uit de wet. Geen enkele godsdienst heeft zich in 2016 nog met ons wetboek te bemoeien. Maak verdoving verplicht voor alle slachtingen.

Meer nieuwsberichten over:

Stuur een mail naar de Brusselse Parlementsleden

En overtuig hen om voor het verbod te stemmen

Voor een verbod op onverdoofd slachten in Brussel

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.