Goed nieuws van het bontfront in Vlaanderen en Europa

Goed nieuws van het bontfront in Vlaanderen en Europa

Evenement
07 juni 2017

Deze ochtend keurde een grote meerderheid in het Tsjechisch parlement een wetsvoorstel goed dat bontkwekerijen verbiedt vanaf 31 januari 2019. Jaarlijks worden 20.000 nertsen en vossen in de 9 pelsdierhouderijen die het land telt, gekweekt en gedood voor hun pels. Het voorstel moet nog aangenomen worden in de senaat en ondertekend worden door de President voordat het wet wordt.

Voorts heeft de Duitse regering heel recent beslist om de normen voor pelsdierhouderijen danig te verstrengen. De nieuwe regelgeving is zo strikt dat dit waarschijnlijk het einde betekent voor de 6 nog actieve bontkwekerijen in het land. Deze normen maken het de bedrijven onmogelijk om nog winstgevend te zijn. De nieuwe wet voorziet een overgangsperiode van 5 jaar.

In België is er reeds een verbod op nertsenkwekerijen in Wallonië en het Brussels Gewest. Enkel Vlaanderen telt nog 17 actieve pelsdierkwekerijen. Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts kondigde vorige week aan in de milieucommissie van het Vlaams Parlement dat hij van plan is om zich aan zijn belofte te houden om nog dit jaar een totaalverbod voor te leggen aan de regering.

Pelsdierhouderijen zijn reeds wettelijk verboden in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Nederland, Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Macedonië.

GAIA strijdt voor een wettelijk verbod op pelsdierkwekerijen in Vlaanderen. Als lid van de Fur Free Alliance komt GAIA ook in internationaal verband op tegen dierenbont.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.