GAIA verwelkomt nieuwe maatregelen Brussels Gewest tegen verkoop zieke pups: “Brussel gaat de strijd aan met malafide fokkers”

GAIA verwelkomt nieuwe maatregelen Brussels Gewest tegen verkoop zieke pups: “Brussel gaat de strijd aan met malafide fokkers”

GAIA informeert
29 juni 2018

GAIA verwelkomt de nieuwe maatregelen die de Brusselse regering vandaag goedkeurde in eerste lezing op initiatief van staatssecretaris van Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V). “Met deze maatregelen worden kweekpups, kittens en kopers beter beschermd tegen malafide praktijken”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch.

Hondenpups en kittens die verhandeld worden, moeten in Brussel in dezelfde inrichting als hun moeder verblijven. Zo worden malafide invoerpraktijken van pups uit Oost-Europa aan banden gelegd en de kweek van gezonde en goed gesocialiseerde pups bevorderd. Dat is ook in het belang van de koper die al te vaak bedrogen wordt en zieke pups wordt aangesmeerd.

Zieke pups

Dat de quarantaineperiode voor dieren afkomstig uit het buitenland verdubbeld wordt van 5 naar 10 dagen is nog een cruciale maatregel in de strijd tegen broodfok. Die maatregel belet de verkoop van zieke pups uit het buitenland, die te vroeg vrijgegeven worden.

Katten mogen dan weer pas verhandeld worden vanaf dertien weken in plaats van zeven. “Die dertien weken werden niet lukraak gekozen maar zijn wetenschappelijk onderbouwd.”

Kortom: voor GAIA betekenen de nieuwe maatregelen een betere bescherming van de dieren en de kopers die recht hebben op een gezond, goed gesocialiseerd dier.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.