GAIA, partner van de Cruelty Free Fashion Show

GAIA, partner van de Cruelty Free Fashion Show

GAIA-actie
14 maart 2016

Zaterdag vond in Shanghai de derde editie plaats van de Cruelty Free Fashion Show, een volledig bontvrij mode-evenement. GAIA was ook dit jaar op de afspraak, als partner van dit unieke evenement, met een duidelijke boodschap tegen bont. Het publiek bestond voornamelijk uit Chinese beroemdheden. In totaal namen 17 ontwerpers deel uit 8 verschillende landen.

Op onze vraag waren ook twee veelbelovende Belgische ontwerpers van de partij: Katrien Van Hecke en Ilke Cop. Geen van beiden gebruiken ze echt bont in hun collecties, en leder al evenmin.

"Door deel te nemen aan deze modeshow wil ik de consumenten ertoe aanzetten om te kiezen voor duurzame kledij", legt Katrien uit. Zij was er vorig jaar ook al bij. Ilke vult aan: "Het is onaanvaardbaar dat de modewereld nog steeds dieren en mensen mishandelt. Ik sluit me dus graag aan bij dit evenement. Voor mij is het een manier om er op een actieve manier voor te ijveren dat dit onrecht stopt."

China is de grootste importeur van bont ter wereld. Na Europa is het land ook de tweede grootste producent van bont ter wereld. Maar we stellen vast dat ook in China het verzet tegen bont groeit. Voor GAIA is het sensibiliseren van de lokale consumenten, ontwerpers en handelaars dus cruciaal. We willen hen tonen dat er alternatieven bestaan die al even ethisch als esthetisch zijn.

Bedankt aan ACTAsia, de organisator van dit evenement, voor zijn gewaardeerde medewerking!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.