GAIA ontmoet de Brusselse staatssecretaris van Dierenwelzijn

GAIA ontmoet de Brusselse staatssecretaris van Dierenwelzijn

GAIA informeert
25 augustus 2014

Vandaag hadden GAIA-directeur Ann De Greef en GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch een gesprek met de allereerste staatssecretaris voor Dierenwelzijn van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Michel Vandenbosch houdt er een zeer goed gevoel aan over. De staatssecretaris trok bijna twee uur uit voor deze eerste kennismaking en gaf blijk van een grote belangstelling voor thema's als het verbod op pelsdierkwekerijen voor bontproductie (vermeld in het Brusselse regeerakkoord), de uitvoering van het kattenplan (vermeld in het regeerakkoord), dierproeven en het afschaffen van proeven op primaten (vermeld in het regeerakkoord), de oprichting van een Brusselse Raad voor Dierenwelzijn en de problematiek van het onverdoofd slachten. De staatssecretaris bracht zelf de problematiek van de kermisponey's aan, waarover ze reeds klachten had ontvangen.

Ann De Greef: "Het is duidelijk dat mevrouw Debaets zeer begaan is met dierenwelzijn en haar bevoegdheid zeer ernstig neemt". Dat is alvast hoopgevend voor de dieren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Morgen heeft GAIA een gesprek over het beleid met Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts en zijn Waalse collega Carlo Di Antonio.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.