GAIA in de gespecialiseerde pers

GAIA in de gespecialiseerde pers

GAIA informeert
17 mei 2013

GAIA-directeur Ann De Greef werd onlangs geïnterviewd in Storecheck, het vakmagazine voor winkeliers in de foodsector.

Dat zo'n interview er komt, is een erkenning voor het werk en de dossierkennis van GAIA. Ann De Greef had het over de belangrijke rol die supermarkten kunnen spelen voor het dierenwelzijn: "Supermarkten zien een opportuniteit in meer aandacht voor dierenwelzijn, niet zozeer om zomaar klanten te winnen, maar om hun klant het goede gevoel te geven dat zijn supermarkt met dierenwelzijn begaan is. Tien jaar geleden was het onmogelijk en ook niet aan de orde dat de supermarkten de materie in die mate au sérieux zouden nemen, dat ze er zelfs mensen op zouden zetten." Bovendien kan de distributie de industrie mee in het bad trekken.

Ann De Greef: "Als retailers hun lastenboeken aanpassen in functie van dierenwelzijn, dan moeten de leveranciers daarmee rekening houden. Met die doorvertaling loopt de sector als het ware vooruit op de wetgeving, want die aanpassen neemt de nodige tijd in beslag'.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.