GAIA-Dag 2019: een warm evenement

GAIA-Dag 2019: een warm evenement

Evenement
21 oktober 2019

Op zondag 20 oktober vond in Gent de tweejaarlijkse GAIA-Dag plaats. Op dit warme evenement brachten we honderden dierenvrienden samen. Ook aanwezig: Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

De dag bevatte ook enkele uitzonderlijke onthullingen, in woord en beeld, die de kijker terug in de tijd brachten: Ann De Greef, algemeen directeur van GAIA, en Michel Vandenbosch, voorzitter, spraken over overwinningen uit het verleden, de actualiteit en de toekomstige uitdagingen van GAIA. Er werden ook vier thematische workshops georganiseerd: kweekvlees, zoo van de toekomst, impact van de consument en hoe u uw kat heel gelukkig kan maken.

Eerbetoon aan Willem van Eelen

GAIA bracht ook postuum hulde aan Willem van Eelen, kweekvleespionier. Het was zijn dochter Ira die de award officieel in ontvangst nam. Ann De Greef: “Slachtvrij vlees heeft het potentieel om dierenleed voor vleesproductie volledig naar het verleden te verbannen en houdt belangrijke baten in voor het klimaat. De ontwikkeling ervan is volop bezig. De vraag is niet of het er komt maar wanneer."

My favorite rescue story

Ter gelegenheid van GAIA Day werd nog een speciale prijs uitgereikt aan Ruth die ons vereerde met haar prachtig verhaal over Miefeltje: een katje die zij een nieuwe toekomst gaf. Zij mag samen met haar vriend een dag meewerken in sanctuary De Zonnegloed. Proficiat Ruth!

Speciaal voor de GAIA-dag op 20 oktober in Gent maakten we deze nieuwe versie van de klassieker van Urbanus. Want: madammen met nen bontjas zijn nog altijd gemeen! Bedankt Urbanus!

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.