Ontdek een heerlijk recept op basis van rabarber, aardbeiden, koeken, rode wijn,... en Faux Gras® de GAIA!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
3 stengels rabarber
15 aardbeien
3 'Bastogne' koeken ( een soort van grove speculaas)
1 glas krachtige rode wijn ( bijvoorbeeld Syrah)
sechuanpeper
20 gram boter
2 koffielepels fijne kristalsuiker
1 potje Faux Gras® de GAIA
BEREIDING
Stamp de sechuanpeper fijn met een vijzel of met de platte kant van een groot mes. Verkruimel de Bastogne koeken in niet al te fijne stukjes. Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van 1 à 2 cm. Smelt de boter in een pot op een zacht vuur. Voeg er de rabarber, sechuanpeper en 1 koffielepel suiker aan toe. Meng en laat 5 minuten sudderen.
Voeg een half glas water toe, zet het deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten sudderen totdat je een compote bekomt. Regelmatig roeren.
Voor de saus:
Doe de rode wijn samen met de aardbeien en een flinke koffielepel suiker in een pannetje. Laat 5 minuten sudderen. Doe het mengsel in de blender, maal het fijn en zeef 2 keer. Doe dit gezeefde mengsel opnieuw in een pannetje en laat 1 à 2 minuten inkoken tot siroop.
Schik hoopjes rabarbercompote en presenteer daarop schijfjes van Faux Gras® de GAIA. Werk af met een streepje saus en strooi daarover de speculaaskruimels.