Dogsitter veroordeeld wegens seks met herdershond Rasko: 3 maand gevangenis, 6.000 euro boete en 3 jaar verbod om dieren te houden

Dogsitter veroordeeld wegens seks met herdershond Rasko: 3 maand gevangenis, 6.000 euro boete en 3 jaar verbod om dieren te houden

Resultaat
24 april 2018

Vandaag veroordeelde de Correctionele Rechtbank van Eerste Aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, D.D.M. tot een verbod van drie jaar om nog dieren te houden op straffe van 25 euro dwangsom per dag, 6.000 euro effectieve geldboete en een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel. Dierenrechtenorganisatie GAIA, die zich burgerlijke partij stelde, krijgt 1 euro voor geleden morele schade en een rechtsplegingsvergoeding. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch reageert tevreden. “De rechtbank heeft een klaar en duidelijk signaal gegeven: seks met dieren is strafbaar en verwerpelijk. Weerloze dieren misbruiken is ontoelaatbaar.”

De rechter tilde er zwaar aan dat de beklaagde de feiten die hij meerdere keren pleegde, ook nog eens bagatelliseerde. D.D.M. gaf blijk van een gebrek aan schuldinzicht. Bovendien beweerde de beklaagde dat het de hond zelf was die vroeg om seksueel bevredigd te worden. De rechter ging niet in op de uitvlucht van de verdediging van de beklaagde die stelde dat zijn seksuele drang een bijwerking was van zijn medicatie.

Historiek
Tussen 22 januari en 30 januari 2016 was H.P. op vakantie met zijn gezin. Hij deed via www.petsitter.be een beroep op D.D.M. als hondenoppasser voor zijn hond Rasko. Het was niet de eerste keer dat H.P. de beklaagde inschakelde als dogsitter. Op beelden van camera’s in de woning – waarvan de hondenoppasser op de hoogte was - kon H.P. zien dat D.D.M. naakt rondliep in zijn huis en meermaals seksuele handelingen pleegde met zijn hond Rasko. H.P. keert na het zien van de beelden vervroegd terug van vakantie. De beklaagde gaf achteraf ook zelf toe dat hij twee maal seksuele handelingen stelde met de hond.

Seksuele handelingen met dieren worden sinds 2007 strafbaar gesteld ingevolge artikel 35, 9° van de Dierenwelzijnswet.

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.