Broodfok: GAIA dient klacht in tegen hondenimporteur

Broodfok: GAIA dient klacht in tegen hondenimporteur

GAIA informeert
06 november 2014

De dierenrechtenorganisatie GAIA heeft bij het Antwerpse parket klacht ingediend tegen de zaakvoerder van Dierenplezier, een grootschalige hondeninvoerder uit Boechout, die in februari van dit jaar vele puppy's op te jonge leeftijd en dus illegaal heeft ingevoerd uit Oost-Europa.

GAIA dringt al jaren aan op drastische maatregelen tegen de ontspoorde import van puppy's uit landen van het voormalige Oostblok, die, ondanks de voortdurende schandalen met zieke puppy's en ook omwille van het gebrek aan strenge en systematische controle, geen duimbreed in de weg gelegd wordt. Het is b.v. verboden om puppy's of jonge raskatten te importeren onder de leeftijd van 8 weken. Maar tot op vandaag heeft nog geen enkele strafrechter in België gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er bestaan om malafide importeurs te bestraffen stelt GAIA vast. Op de invoer van puppy's onder de 8 weken staat een maximumboete van 2000 euro.

Vervolging gevraagd wegens manifeste wetsinbreuken

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch licht toe waarom GAIA deze juridische actie onderneemt: "GAIA beschikt over waterdichte bewijzen van manifeste wetsinbreuken, die absoluut niet met de mantel der liefde mogen bedekt worden. We dringen er bij het gerecht dan ook op aan om de invoerder te vervolgen en te bestraffen. Aan dat soort wanpraktijken moet paal en perk gesteld worden. Wij willen dan ook dat het gerecht een klaar en duidelijk signaal geeft dat hondenhandelaars zich daar niet ongestraft aan te buiten kunnen gaan. Niet alleen de dieren zijn hierbij gebaat, ook de potentiële kopers van puppy's die ziek zijn of worden omdat ze veel te jong bij de moeder zijn weggehaald?"

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.