Frieten met mayonaise zonder malaise voor Werelddierendag!

Frieten met mayonaise zonder malaise voor Werelddierendag!

GAIA-actie
01 oktober 2015

In Brussel, Antwerpen en Charleroi heeft GAIA vandaag kipvriendelijke potjes mayonaise aangeboden aan de klanten van Quick. Gratis, om Quick te raken waar het het meeste pijn doet: in de portemonnee. Zo wil GAIA de fastfoodketen overtuigen om niet langer kooi-eieren te gebruiken in zijn sauzen, salades en desserts. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: “Twee dagen voor Werelddierendag zetten we Quick ertoe aan om de kippen uit hun kooi te halen, door te kiezen voor een kipvriendelijker alternatief.”

Uit respect voor het welzijn van legkippen en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de consument hebben talrijke restaurantketens, supermarkten en voedingsmerken de sprong al gewaagd. Door kooi-eieren te bannen van het menu, doen bijvoorbeeld McDonald’s, Pizza Hut en Subway béter dan wat de huidige wetgeving voorschrijft. “Quick daarentegen blijft weigeren om zijn bevoorradingsbeleid voor eieren te herzien, ondanks het feit dat GAIA daar al vijf jaar op aandringt”, aldus Michel Vandenbosch.

Opeengepakte kippen

“Door te kiezen voor kipvriendelijkere eieren kan Quick nochtans voorkomen dat duizenden legkippen hun hele leven opgesloten zitten in kooien waar de beschikbare ruimte per kip nauwelijks groter is dan één A4’tje”, benadrukt Vandenbosch. “Twee dagen voor Werelddierendag zetten we Quick ertoe aan om de opeengepakte kippen uit hun kooi te halen, door te kiezen voor een kipvriendelijker alternatief.”

Meer nieuwsberichten over:

Protesteer in één muisklik

Help ons Carrefour ervan te overtuigen zijn huidige toelevering van eieren én producten met verwerkte eieren te herzien!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.