Bond zonder naam draagt juni-spreuk 'Sluit een dier in je hart' aan GAIA op

Bond zonder naam draagt juni-spreuk 'Sluit een dier in je hart' aan GAIA op

GAIA informeert
31 mei 2012

De pluralistische organisatie Bond zonder Naam brengt in juni een spreuk uit die dierenrechtenorganisatie GAIA in het zonnetje zet. Bond zonder Naam bedacht de spreuk 'Sluit een dier in je hart' speciaal voor GAIA, dat op zondag 10 juni in Antwerpen zijn twintigste verjaardag viert. "GAIA verdient een dikke pluim voor haar onvermoeibare inzet en moed, nu al twintig jaar lang", licht Bond zonder Naam-directeur Patrick Hanjoul de keuze voor een dierenspreuk ter ere van GAIA toe. "GAIA verdient bewondering voor de mistoestanden die ze aanklaagt, maar ook voor de oplossingen die ze aanreikt", zegt hij.

Reflectie

Spreuken zijn het visitekaartje van Bond zonder Naam. Al sinds het ontstaan van de organisatie in 1959 brengen ze iedere maand een nieuwe spreuk uit, die oproept tot reflectie en verandering. In totaal worden jaarlijks zo'n acht miljoen spreuken verstuurd en bereikt Bond zonder Naam een op de zes Vlamingen. BZN is ook meer dan een spreuk. Vandaag kent de organisatie zo'n vijftien sociale en culturele initiatieven die het beste in mensen versterken.

Krachtige spreuk

GAIA voelt zich zeer vereerd met het gebaar van BZN: "Wij zijn heel erg blij met dit verjaardagscadeau van Bond zonder Naam. Het is een krachtige spreuk, die de waarden waar wij voor staan prachtig tot uitdrukking brengt", zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "BZN wil het beste in mensen naar boven halen en versterken. Ze spoort aan tot engagement, wil solidariteit tot stand brengen en waarden als zorgzaamheid in ere herstellen. Dat past heel erg bij onze doelstelling en de waarden die wij verdedigen", vult GAIA-directeur Ann De Greef aan. "Er is sowieso veel onderlinge waardering voor onze organisaties: we zijn trots op onze samenwerking."

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.