Belgische studenten komen op tegen bont... en winnen een internationale prijs

Belgische studenten komen op tegen bont... en winnen een internationale prijs

GAIA informeert
24 oktober 2011

Vijf studenten in grafische vormgeving hebben in samenwerking met de dierenrechtenorganisatie GAIA de internationale wedstrijd "Design Against Fur" (Design tegen bont) gewonnen. De werken van de Belgische kandidaten zullen samen met de namen van de winnaars op maandag 24 oktober bekendgemaakt worden in de Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst te Gent, tevens de bakermat van de winnaar van deze belangrijke internationale prijs 2011.

GAIA en Fur Free Alliance hebben samen de prijsuitreiking van de internationale wedstrijd Design Against Fur en de tentoonstelling van de Belgische projecten georganiseerd in de Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst (Gent). Honderden studenten uit alle uithoeken van de wereld hebben hun talent aangewend om het belang van de dieren te verdedigen en hebben daarvoor een sensibiliseringsaffiche ontworpen waarop het dierenleed dat veroorzaakt wordt door de bondindustrie wordt uitgebeeld.

Vijf werken van (Franstalige en Nederlandstalige) Belgische studenten zijn in de prijzen gevallen en ontvingen onder meer de prijs voor het beste project in de categorie "Europe & International". (bekijk de palmares: http://www.infurmation.com/daf/2011/win11_eu.php)

"We zijn heel fier dat een Belgische studente de winnares voor 2011 van deze internationale wedstrijd is ", verklaart Michel Vandenbosch, Voorzitter van GAIA. "In België worden elk jaar 150 000 nertsen gekweekt in de meest afschuwelijke omstandigheden. Ze worden opgesloten in kooien en vertonen zware gedragsstoornissen. De studenten hebben met hun creatief talent aangetoond dat verbeelding kan aangewend worden en kunstcreaties kunnen ontworpen worden zonder enige schade te berokkenen. Laat dit een les wezen voor de mode-industrie!".

Alle kandidaat-projecten zullen in de Hogeschool Sint-Lucas te Gent tot 18 november tentoongesteld worden. De tentoonstelling zal vervolgens op aanvraag bij GAIA kunnen bekeken worden.

De Belgische bekroonde studenten zijn:

  • 1e prijs "Europa & International" Ilse Vandecappelle Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent
  • Bijzondere vermelding "Europa & International" Thomas Henry, Hogeschool Sint-Lukas Brussel
  • Bijzondere vermelding "Europa & International" Stan Louis Bufkens Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent
  • Vermelding "Europa & International" Mirella Aponte Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent
  • Vermelding "Europa & International" Sara Duffeleer Hogeschool Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent
Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.