ADIEU, GEOFFREY

ADIEU, GEOFFREY

GAIA informeert
30 juni 2020

ADIEU, GEOFFREY

Gisteren is een goeie vriend en bijzondere collega binnen de dierenbeweging, Geoffrey Deckers, totaal onverwachts en veel te jong overleden. Geoffrey is 51 geworden. Het verschrikkelijke nieuws van zijn overlijden sloeg bij ons in als een bom.

Begin jaren 90 van vorige eeuw leidde Geoffrey de Nederlandse afdeling van People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA) en was hij als woordvoerder van PETA Nederland vaak te zien in discussieprogramma’s op de Nederlandse televisie. In 1998 richtte hij Een Dier Een Vriend op, afgekort EDEV. Geoffrey vertegenwoordigde in Nederland Cruelty Free Europe, waarvan hij voorzitter was. Samen met Ann De Greef, de Algemeen Directeur van GAIA, maakte hij deel uit van het bestuur.

Als tiener stond Geoffrey reeds op de bres tegen dierproeven. Zijn eerste acties tegen dierproeven voerde hij aan de zijde van Marion Bienes, een Nederlandse overlevende van de Holocaust. Later werkte Geoffrey ook mee aan haar autobiografie, “Why the Horses”.

De strijd tegen dierproeven liet hem niet los. In de jaren 80 was hij regioverantwoordelijke van de Nederlandse Bond ter Bestrijding van Vivisectie. Een decennium later leidde hij de campagne tegen apenproeven in het Biomedical Primate Research Center, die veel ophef maakte bij onze Noorderburen.

Als bestuurslid van de Nederlandse Federatie Dierenopvang stond Geoffrey ook op de bres voor asieldieren.

Geoffrey had een typisch gevoel voor humor: Geoffrey Deckers-humor. “Ik eet graag lekker zolang ik het niet zelf hoef klaar te maken”, was een van zijn gevleugelde uitspraken. Het hinderde hem evenwel niet om samen met zijn levenspartner Adrie voor mij een overheerlijke veganistische lunch te bereiden toen ik zeven jaar geleden revalideerde van een hersenbloeding. Een onvergetelijke herinnering.

Bedankt Geoff, uit de grond van ons hart voor alles wat je voor de dieren gedaan hebt. Wij strijden voort voor onze vrienden, de dieren. Helaas moet het nu zonder jou. Veel sterkte aan de familie en vooral aan zijn mama en vriend Adrie.

Michel Vandenbosch

Meer nieuwsberichten over:
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.