Internationale Dag van het Testament voor een Goed Doel

Internationale Dag van het Testament voor een Goed Doel

Deze zondag, 13 september, is de Internationale Dag van het Testament voor een Goed Doel. GAIA heeft het geluk te kunnen rekenen op 75.000 trouwe leden en donateurs die onze activiteiten ondersteunen en ons in staat stellen onze missie voort te zetten: werken aan meer dierenwelzijn. GAIA ontvangt geen subsidies: we zijn 100% afhankelijk van giften, donaties en legaten.

Sommige dierenvrienden kiezen ervoor om ook wanneer ze er zelf niet meer zijn toch samen met ons te strijden voor een betere wereld voor de dieren. Zij nemen ons op in hun testament. Dit is het geval bij Rita, een van onze eerste vrijwilligers. Lees hier haar getuigenis.

Hoe schrijf ik mijn testament?

Er zijn over het algemeen twee soorten testamenten: het authentieke / notariële testament, dat door uw notaris in aanwezigheid van getuigen wordt opgesteld, en het holografische testament, dat met de hand wordt geschreven en door u wordt ondertekend. Uw notaris is nog steeds in de beste positie om u te adviseren bij het opstellen van uw testament: aarzel niet om een eerste afspraak met hem te maken om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Moet ik mijn testament registreren?

Dit is geen wettelijke verplichting, maar het is sterk aanbevolen dat uw notaris uw testament in het Centraal Testamentregister registreert. Dit garandeert het verband tussen het overlijden van de erflater en het bestaan van een testament. Het CRT is niet op de hoogte van de inhoud van uw testament, maar alleen van het bestaan ervan en wie het heeft geregistreerd. De registratiekosten liggen tussen 60€ en 100€.

Als ik besluit om GAIA in mijn testament op te nemen, kan ik dan mijn notaris kiezen om het op te stellen of moet ik contact opnemen met de notaris van de vereniging?

U heeft altijd de vrijheid om uw notaris te kiezen. Als u geen notaris bij u in de buurt kent, kan GAIA u hierover informeren.

Ik wil graag meer informatie over hoe GAIA op te nemen in mijn testament

We bespreken uw project graag met u. We werken ook met advocaten die u kunnen helpen en uw vragen kunnen beantwoorden.

Neem gratis en vrijblijvend contact op met de afdeling "Legaten en Testamenten" van GAIA op 02 245 29 50 of per e-mail: testament [at] gaia [dot] be. U kunt ook het contactformulier op deze site invullen om uw informatiebrochure direct aan te vragen . Wij regelen ook graag een afspraak bij u thuis of bij GAIA om dit persoonlijk met u te bespreken.

Dank u voor uw steun, in deze wereld of de volgende: respect voor dieren zal er zeker deel van uitmaken dankzij u!