GAIA op het terrein

GAIA op het terrein

GAIA voert campagne tegen georganiseerd dierenleed, maar we doen we nog veel meer. Wanneer structureel dierenleed gedoogd wordt, klagen we die situatie aan op het terrein. GAIA reikt ook op een actieve manier oplossingen aan.

Acties en campagnes

Onze acties en campagnes tegen georganiseerde dierenmishandeling gaan zelden onopgemerkt voorbij en bereiken opzienbarende resultaten. Kom er hier alles over te weten.

GAIA in de klas

GAIA Kids stelt de leerrijke tentoonstelling Over Dieren en Mensen voor, die van de ene school naar de andere reist en gratis door leerkrachten kan worden aangevraagd. Het gaat om een mobiele draagstructuur waaraan 13 informatieve panelen – van telkens 1 vierkante meter – bevestigd kunnen worden. Met de tentoonstelling wil GAIA de leerlingen bewust maken over het feit dat wij vaak zelf verantwoordelijk zijn voor de levensomstandigheden van miljoenen dieren.

Voor leerlingen van het secundair onderwijs is er ook de gratis tentoonstelling De XII Werken van GAIA. Deze interactieve expo biedt een boeiende ontdekkingstocht door de wereld van de dieren en hun rechten. De leerlingen ontdekken hoe ons land gevoeliger is geworden voor het dierenwelzijn en hoe GAIA stap voor stap bouwt aan een diervriendelijke samenleving. Men ziet, hoort en leest wat er in de loop van de jongste twee decennia verbeterd is voor de dieren, maar ook welke weg er nog te gaan is.

De tentoonstellingen reserveren? Neem contact met ons op via het nummer 02/245 29 50 of via info [at] gaia [dot] be.

GAIA voor de bedrijven

GAIA staat open voor een constructieve dialoog met het bedrijfsleven. We overleggen met supermarkt-, distributie- en voedingsketens. Op die manier willen we hen overtuigen om over te schakelen op producten met meer respect voor de dieren.

GAIA informeert

Dagelijks krijgt GAIA tientallen vragen om informatie en klachten over dierenleed. U kan bij GAIA terecht voor infofolders, posters, rapporten, video's en boeken. Voor studenten hebben we een infopakket.

Individuele gevallen van dierenmishandeling en verwaarlozing neemt GAIA uiteraard heel ernstig, maar ze behoren niet tot onze opdracht. Hier vindt u wel advies en de nodige inlichtingen over de gespecialiseerde overheidsdiensten en verenigingen die u kunt contacteren voor dergelijke problemen.

GAIA gaat de dialoog aan

We gaan de dialoog aan met de bevoegde overheden, zowel op Belgisch als op Europees niveau, om hen van onze standpunten te overtuigen. Op die manier wil GAIA ervoor zorgen dat er betere wetten voor het dierenwelzijn tot stand komen, en dat de bestaande wetten gerespecteerd worden. We stellen daarbij alternatieven voor met meer respect voor de dieren.

GAIA handelt lokaal en denkt globaal, vanuit België met het venster op de wereld. Ook de globalisering van de wereldeconomie heeft een steeds grotere impact op het dierenwelzijn. Daarom zijn we lid van of werken we nauw samen met andere dierenorganisaties op Europees en op internationaal niveau. Enkele voorbeelden: Compassion in World Farming, Eurogroup for Animals, de Europese Coalitie voor de Beëindiging van Dierproeven en de Fur Free Alliance.

Afscheid van mijn vriend

Met onze website ‘Afscheid van mijn Vriend’ biedt GAIA de mogelijkheid om de herinnering aan uw overleden huisdier levend te houden. Iedereen kan gratis een afscheidspagina aanmaken met een persoonlijke boodschap, een gedicht of een foto.