Kweekvlees

Wat als er echt vlees te koop was waar geen enkel dier voor geleden heeft en geen enkel dier voor gedood is? Te mooi om waar te zijn? Toch niet…

Kweekvlees is identiek aan vlees, smaakt net als vlees maar… er is geen maar. Het is vlees. Vlees zonder dierenleed.

Voor GAIA is kweekvlees een van de grote revoluties van de 21ste eeuw. Het maakt het mogelijk te stoppen met het slachten van dieren en het biedt een antwoord op een ecologisch- en voedselvoorzieningsprobleem.

Uit een Ipsos-enquête afgenomen eind januari 2019 in opdracht van GAIA, blijkt dat meer dan 4 op 10 Belgen en 47% van de Vlamingen voorstander is van kweekvlees. De resultaten bewijzen dat de zorg voor dierenwelzijn een fundamentele waarde is van onze samenleving.

Om het maatschappelijk draagvlak voor kweekvlees nog te vergroten, lanceerde GAIA de website www.kweekvlees.be. De lancering van die nieuwe campagne valt samen met de uitgave van het boek Nooit meer slachten van Paul Shapiro*. Dat boek kwam mee tot stand met de steun van GAIA.

Voor meer informatie over kweekvlees kan u terecht op www.kweekvlees.be.

*Paul Shapiro is een van ’s werelds toonaangevende experts op het gebied van kweekvlees of slachtvrij vlees. Hij was ook vice-president van The Humane Society of the United States, een van de grootste dierenwelzijnsorganisaties in de Verenigde Staten. Hij is gepassioneerd door cellulaire landbouw en heeft er grondig onderzoek naar gedaan.

Voor alle updates en het laatste nieuws over kweekvlees, surf naar www.kweekvlees.be!

Downloads

 • pdf

  Ipsos-enquête 2020

  Download
 • pdf

  11_veelvoorkomende_vragen_over_kweekvlees.pdf

  Download
 • pdf

  ipsos-enquete_2019_kweekvlees.pdf

  Download
Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.