Bestel de documentaire en het boek over 25 jaar GAIA

Bestel de documentaire en het boek over 25 jaar GAIA

Ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan, brengt GAIA een documentaire uit die terugblikt op 25 jaar strijd voor dierenrechten en wat GAIA in die tijd voor dieren verwezenlijkt heeft in België. Het boek verscheen reeds in maart 2016.

Documentaire: “De stempel van GAIA”

Meeslepend, aangrijpend, indringend…. De Stempel van GAIA belicht hoe de invloedrijkste dierenrechtenorganisatie in België er in
een kwarteeuw in geslaagd is het koninkrijk 
der Belgen minder wreed, gevoeliger voor dierenleed en diervriendelijker te maken. Dit uniek tijdsdocument van documentairemaker Luckas Vander Taelen, zoomt in op de meest memorabele GAIA-campagnes, die de voorbije 25 jaar veel stof deden opwaaien. Michel Vandenbosch en Ann De Greef, die GAIA oprichtten in 1992, blikken terug op de hevige stormen die ze trotseerden en op een reeks opmerkelijke overwinningen die GAIA afdwong. Enkele opiniemakers zoals Johan Braeckman, Luc Van der Kelen en wereldvermaard ethicus Peter Singer, laten bovendien hun licht schijnen over de evolutie en impact van GAIA. Ondanks alle weerstand en hatelijke tot ronduit gewelddadige reacties, kan GAIA rekenen op een almaar groeiende aanhang en hebben de vaak ophefmakende campagnes en ontelbare acties reeds tot hervormingen zonder voorgaande geleid. Maar er is nog een lange weg te gaan...

Boek: “De werken van GAIA”

Vraagt u zich af hoe GAIA erin is geslaagd om dierenleed hoger op de maatschappelijke én de politieke agenda te plaatsen? U komt er alles over te weten in deze unieke historische kroniek van de hand van Michel Vandenbosch. Het boek bevat talrijke beklijvende anekdotes, sommige pijnlijk en aangrijpend, andere grappig. U wordt letterlijk in het verhaal meegezogen. Verhalen en ervaringen die nog nooit in de media zijn verschenen, passeren de revue.

Verguisd door sommigen maar op handen gedragen door velen, laten Michel Vandenbosch en GAIA niemand onberoerd. De mythische halfgod Hercules bracht 12 werken tot een goed einde. Een koud kunstje in vergelijking met de 15 werken die een gewone sterveling als Michel Vandenbosch op zijn schouders nam met GAIA, de dierenrechtenorganisatie die hij in 1992 samen met Ann De Greef oprichtte. Een aantal van die missions impossible is vervuld. Andere zijn zo goed als afgerond. Nog andere behoren tot de categorie ‘Werven van GAIA’, waaraan Vlaanderens bekendste dierenadvocaat onvermoeibaar voortbouwt.

Michel Vandenbosch:

De werken van GAIA” beschrijft mijn levenswerk voor meer dierenwelzijn, minder dierenleed en de erkenning van dierenrechten. Ik wijd al meer dan de helft van mijn leven aan een betere samenleving waarin dieren steeds waardiger behandeld worden en stel vast dat almaar meer mensen dat gedachtengoed delen en uitdragen. Wanneer we allemaal beseffen dat dieren niet “iets” maar “iemand” zijn en daar ook naar handelen, dan wordt onze samenleving menselijker en ons land rechtvaardiger en minder wreed.

Bestel nu uw exemplaar van de DVD en/of het boek en steun GAIA

Bestel hier

De DVD kost 8 EUR per stuk, verzendingskosten inbegrepen (ENKEL GELDIG VOOR VERZENDING BINNEN BELGIË) Het boek kost 15,70 EUR per stuk, verzendingskosten inbegrepen (ENKEL GELDIG VOOR VERZENDING BINNEN BELGIË).

Bestel hier