Renmans laat paarden lijden

Renmans laat paarden lijden

GAIA-actie
04 november 2016

In onze campagne tegen de verkoop van paardenvlees dat afkomstig is uit landen waar traceerbaarheid en respect voor het dierenwelzijn nagenoeg onbestaand is, vragen we met aandrang aan Beenhouwerij Renmans om geen (Latijns-) Amerikaans paardenvlees meer te verkopen. GAIA is de straat op getrokken om klanten van Renmans te confronteren met de verborgen werkelijkheid van het paardenleed en in een vox pop te peilen naar hun reactie. Alle ondervraagden waren uitermate geshockeerd en willen dat Renmans onmiddellijk stopt met het ondersteunen van dit ondraaglijk dierenleed.

Sinds 2009 trekt GAIA regelmatig aan de alarmbel. Terwijl tal van supermarktketens geen of enkel nog Europees paardenvlees aanbieden, blijft Beenhouwerij Renmans onverzettelijk en selectief doof voor de talloze verzuchtingen van de dierenrechtenorganisatie.

GAIA blijft campagne voeren tegen (Latijns-)Amerikaans paardenvlees totdat alle Belgische distributieketens geen paardenvlees meer verkopen van buiten de EU en bijgevolg uit (Latijns-)Amerika. Beenhouwerij Renmans is heel goed op de hoogte van de wantoestanden ter plaatse maar blijft volharden in zijn onverzettelijkheid en blijft vlees van mishandelde (Latijns-)Amerikaanse paarden aanbieden. GAIA dringt er bij de keten op aan om het voorbeeld te volgen van die winkelketens die hun wel de juiste keuze hebben gemaakt en neen zeggen tegen deze stinkende handel.

Wij vragen iedereeen met een hart voor dieren een protestmail te versturen naar Beenhouwerij Renmans via de GAIA-website.

Meer nieuwsberichten over:

Vraag Renmans te stoppen met de verkoop van paardenvlees, zeker als het afkomstig is uit (Latijns-)Amerika!

Open uw mailbox en maak een nieuw bericht aan. Klik op de eerste knop hieronder en plak de e-mailadressen in de adresbalk van uw nieuw bericht. Klik op de tweede knop en plak de tekst in uw nieuw bericht. Verzend, en u bent er!
Sluiten
De tekst is correct gekopieerd.